Wachttijden

Regeling wachttijden

Vanwege de opgelopen wachttijd is de praktijk momenteel gesloten voor nieuwe aanmeldingen die niet via de praktijkondersteuner van de huisarts lopen. Momenteel is de wachttijd voor overige cliënten 12 weken (laatste update: 2-1-2018). Na de intake gaan we meteen verder met de behandeling.
Er is met de collega’s in de regio een prettige samenwerking. We kennen doorgaans elkaar wachttijden; we kunnen u  bij een oplopende wachttijd in onze praktijk dan ook wijzen op de alternatieven. Een lijst van de huidige wachttijden van de leden van PsyZorg ZO-Brabant vindt u hier.
Er is regelgeving over de lengte van wachtlijsten, die luidt als volgt:
“Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. 
Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).”