Tarieven en vergoedingen

Vergoedingen

Onze praktijk levert hulp in het kader van de Generalistische Basis GGZ (GBGGZ). Deze hulp wordt vergoed door je verzekering, als wordt voldaan aan de volgende voorwaarden:

 

  • Verwijsbrief
    Een doorverwijzing van de huisarts naar de GBGGZ is nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de zorgverzekeraar.
  • Diagnose
    De huisarts schat een voorlopige diagnose op psychisch gebied in, bijvoorbeeld depressie of een angststoornis. De psycholoog kan deze diagnose bevestigen. Alleen met diagnose kom je in aanmerking voor vergoeding.
  • Zorgzwaarte
    Als is vastgesteld dat je in aanmerking komt voor vergoeding, dan moeten therapeut en huisarts de zorgzwaarte bepalen. Welke behandeling heb je nodig?

 

Sommige diagnoses komen niet voor in de lijst die is vastgesteld door de overheid, bijvoorbeeld relatieproblemen, rouwverwerking, aanpassingsstoornissen, problemen met zelfvertrouwen of werkproblemen. Meestal betekent dit dat je de behandeling zelf moet betalen. Dit verschilt per verzekeraar en per verzekeringspakket.

Vergoedt de zorgverzekeraar de behandeling niet, dan kost een gesprek € 95,-.

 

Misschien interessant voor jou?
Vergoedt je zorgverzekeraar niet of maar gedeeltelijk? Dan is het verstandig bij je huisarts te informeren of hij/zij deelneemt aan het Zorgprogramma GGZ (Zorgstraat). In dat geval geldt een andere procedure om in aanmerking te komen voor vergoeding van de behandeling.

 

Wie deelneemt aan het Zorgprogramma GGZ (Zorgstraat) krijgt de behandeling voorlopig volledig vergoed, ook bij problematiek die door de GBGGZ niet wordt vergoed. Informeer dus altijd even bij je huisarts of die mogelijkheid er voor jou is.

schrijvende_vrouwen

Wijze van betalen

Verzekerd

Psychologenpraktijk Eersel heeft vanaf 2019 met geen enkele zorgverzekering meer een contract. Dit betekent dat je de rekening zelf moet indienen. Alleen bij een restitutiepolis krijg je 100% van de nota vergoed, bij een andere polis zal dit uitkomen op 60-75%. Informeer altijd bij je verzekering.

 

Elke verzekerde heeft een verplicht eigen risico van € 385,- per jaar. Het eigen risico is het bedrag dat je eerst zelf moet betalen voor je medische kosten; pas daarna vergoedt de verzekering. Houd er rekening mee dat je pas na afloop van de behandeling een rekening van je verzekering krijgt.

 

Meer informatie over vergoedingen vind je ook op de website van onze beroepsvereniging: www.lvvp.info/voor-clienten/vergoedingsregeling

Onverzekerd

In het geval van onverzekerde zorg betaal je per gesprek.